Tänu kahanenud nõudlusele ja heale teraviljasaagile kukkus mais toiduhind 2009. aasta tasemele, teatas ÜRO toidu- ja põllumajandus organisatsioon (FAO).

- Leivajärjekord Ukrainas.
- Foto: EPA
FAO toiduhinnaindeks kukkus mais aprilliga võrreldes 1,4% ning 2014. aasta maikuuga võrreldes lausa 20,7%, vahendab MarketWatch. Tegu on indeksi madalaima tasemega pärast 2009. aasta septembrit.
Organisatsiooni sõnul oli hinnalanguse taga eelkõige teravilja-, piimatoodete ja lihahinna langus. Teraviljatoodete hinnaindeks kukkus 3,8%, piimatoodete hinnaindeks 2,9% ning liha hinnaindeks 1%.
FAO igakuine toiduhinnaindeks mõõdab teatud toorainetest koostatud toidukorvi hinnamuutusi ning on maailma toiduhindade inflatsiooni juhtiv indikaator.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!